Torkel Rasmusson’s album released on nov 27. Hear a sample.

Posted 2013-11-07

Here is TILL EN BÖRJAN, a song from the album recorded and mixed by Sigge Krantz. The band is made up of reed and flute legend Roland Keijser, guitarist David Härenstam, bassist Bo Nordenfelt and C&E errand boy Bengt Berger on drums. Mats Öberg joined on a few tracks and will also take part in the release concert. You can download the A3-poster.

VelvetUnderdogs_520pxPhotos by Viktor Gårdsäter

Torkel (in swedish):  “Någon gång 1969 stod jag för första gången i en inspelningsstudio. Det var i Vaxholm, plattan som jag och mina vänner gjorde döptes till ”Tigerkaka” och blev nummer ett i Gunder Hägg / Blå tagets katalog som till slut kom att omfatta åtta album. Allteftersom blev det flera skivor, en med Stockholm Norra och tre LP under eget namn. Under nollnolltalet gjorde jag och Kjell Westling tre cd med mina sånger. Härom året samlade jag ihop nittio sångtexter i en volym med titeln ”Landet”. Och nu, snart ett halvsekel efter min skivdebut, är det alltså dags för ”Sånger under natten” – tretton nya sånger i sällskap med några av landets mest fantastiska musiker”.