Strålande recensioner för “Alla Drömmars Sång”

Posted 2013-04-08

Lena Willemark, Jonas Knutsson, Mats Öberg (foto Viktor Gårdsäter)

Expressen: “Det handlar om ett musikantiskt samspel som är så omedelbart att man ger tusan i vad det egentligen är. Kärva och kärleksfulla melodier, obändiga improvisationer och musikaliska stämmor går sömlöst in och ut ur varandra så man rent flippar ur av tillfredsställelse. En sax låter som en röst som låter som en sax som låter som en fiol som låter som ett munspel……Jag tar gärna risken att redan nu utnämna det här till årets skiva.”

Uppsala Nya Tidning: “Kombinationen med piano, fiol och saxofon i täta stämmor i lika vackra som expressivt vilda slingor är omedelbar. Det handlar om virtuoser här, skickliga musiker som trots briljant teknik aldrig tappar själv känslan för musiken. Trion omväxlar med en luftig ljudbild som kan övergå i intima närtagningar, där varje andetag, varje stråkdrag, varje enskilt finger på tangenten gör skillnad.”

Västerbottens Folkblad: ”Alla drömmars sång” är trions första platta och trots titeln är njutningen påtaglig redan från första stund. Tilltalet är lika sinnrikt som fast och fylligt i sin klang. Det vackert, mättat, rymligt och intuitivt. Ett sorts öppet kommunicerande som får mig att le. Varmt och närmast kärleksfullt tar sig trion an i första hand eget material. Samspelet är slående avspänt, ständigt vaggande i en sorts tillitens trygghet.”