Berger Knutsson Spering Schultz: BLUE BLUE (CE34)

Posted 2015-08-06

ce34_cover

 

Efter 19 år hittade Berger Knutsson Spering en fjärde medlem: Max Schultz!

Trumslagaren Bengt Berger, saxofonisten Jonas Knutsson och basisten Christian Spering bildade trion Berger Knutsson Spering 1996. Vi har gjort sex plattor, spelat överallt, valts till årets jazzgrupp för mer än tio år sedan, samarbetat med författare och den klassiska musikvärlden samt gästats av många av våra främsta musikanter. En vi många gånger spelat med har blivit vår speciella favorit, den av musiker och lyssnare så älskade Max Schultz.

När vi nu efter flera live-album ville göra en riktig gammeldags studioinspelning vände vi oss till den bäste, Janne Hansson på Atlantic Studios. Vi ville ha med Max som gäst på skivan så det föll sig naturligt att be honom bli medlem i gruppen som alltså nu heter Berger Knutsson Spering Schultz. Under två dagar i maj 2015 spelade vi in och med den underbara atmosfären inom gruppen och i studion resulterade det i tolv nya låtar komponerade av alla gruppens medlemmar, samtliga är förstatagningar!

Vi gör tre konserter vid releasen:
10 september: Jazz i Umeå
11 september: Pygméteatern, Stockholm
12 september: HiJazz, Uppsala
30 september åker trion till Indien för att göra konserter i Mangalore, Shirali och Panjim som en del av 100-årshyllningarna för Pandit Taranath (som varit BB’s lärare).

Denna utgåva ingår i Svensk Jazz satsning Jazzapparat där Birds Will Sing For You står för lanseringsarbetet.